Andy Spencer Installation at Royal Association of Engineering

January 2014

The Royal Academy of Engineering has commissioned Andy Spencer Design to create a wall based installation for their pre-lecture reception room. The independent design consultant, Andy Spencer, has previously worked on designing exhibitions, memorable brands and print publications for the Wellcome Trust, Leeds Castle and the London Transport Museum.

The John Jones team was delighted to collaborate with Andy Spencer to design a range of bold, bespoke framing solutions for his work consisting of scientific equations on paper including a2 +b2 = c2. The frame design not only complements and draws attention to Andy Spencer’s paper work but also protects it to a museum standard.

Each frame was cut, joined and sanded in our bespoke wood mill and hand-painted to a sleek black finish. We introduced colour into the frames in the form of backing inserts produced from iridescent green, yellow and orange Perspex that creates a fluorescent glow. The finished frames appear to float away from the wall drawing your eye to the iridescent outline which contrasts with the subtlety of the monochrome works adding the extra high quality design edge. The works have been suspended from the surface using an acid free mount to create shadows which highlights the fragility of the ripped paper edges.

Find out more about Andy Spencer’s other innovative design projects

Back to Case Study Listings

Andy Spencer Installation at Royal Association of Engineering
Andy Spencer Installation at Royal Association of Engineering
Andy Spencer Installation at Royal Association of Engineering

Related Services